Hoe ga ik te werk?

Ik begeleid je bij het doorbreken van vaste gewoonten en het maken van keuzes. Dit zijn jouw eigen keuzes. Ik leg je niks op; ik sluit aan op jouw wensen, vragen en mogelijkheden. Stap voor stap zorgen we voor een blijvende gedragsverandering die past bij jouw levensstijl.

Haalbare kleine én grote stappen

Er zijn géén voorgeschreven strenge diëten, uitgewerkte menu’s of beweegprogramma’s. Een verandering van leefstijl is altijd persoonlijk en is geen quick-fix.
Wat dan wel? Haalbare kleine en grote stappen, waarmee ik jou help om zelf gezonde keuzes automatisch en blijvend in je leven in te passen.
We besteden ook aandacht aan het voorkomen van terugval en hoe om te gaan met verleidingen. Alleen zo houd je het vol, niet alleen nu maar voor de rest van je leven. Je hebt je gedrag verandert, waarmee je zelf weer de regie krijgt én de kwaliteit van je leven verbetert.

Vrijblijvend kennismaken

Heb je vragen en wil je het graag eens hebben over jouw wensen? Dan kan dit tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Tevens zal ik uitleggen op welke manier ik werk. Voelt het goed voor je, dan kunnen we het traject vervolgen.

Intakegesprek

Na het kennismakingsgesprek starten we het traject met een intake. In dit intakegesprek onderzoeken we hoe het gaat met jouw gezondheid door middel van een leefstijl-check. Hierbij kijken we naar je gewicht en BMI en bespreken we hoe jij omgaat met voeding, beweging, slaap, ontspanning, stress, roken en alcohol.  

We gaan ook dieper in op jouw wensen en verwachtingen en eindigen dit gesprek met het opstellen van een doel. Een concreet en realistisch doel dat voor jou te behalen is. De duur van het traject is geheel afhankelijk van het doel.

Persoonlijke sessies en support

Passend bij jouw tempo en doel plannen we de persoonlijke sessies in. We gaan dan actief aan de slag om voor jou de juiste manier te vinden om je doel te bereiken. Na iedere sessie ga je thuis hiermee verder. Tussen de sessies hebben we kort contact via app, mail of telefoon. Vragen kunnen we dan bespreken, zodat je weer verder kunt.

Na afloop van het traject

Zit het coachingstraject erop? Dan hebben we na ongeveer 3 maanden nog een follow-up afspraak om te bespreken hoe het gaat en waar je eventueel tegenaan loopt. Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik die graag.